Települési hírek

Mosonmagyaróvár – Vezetőségi értekezlet a kertbarátoknál

Kihelyezett vezetőségi ülést tartott a Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre augusztus 8-án, kizárólagosan a vezetőség számára, különös tekintettel a közelgő augusztusi taggyűlésünk és a Termény- és virágkiállítás megrendezése tárgyában. Vezetőségi tagokon kívül a vezetőségi tagok aktív segítő házastársát is meghívtuk. A helyszín nálunk volt a Máriakálnoki Malomdülőben.

Felelevenítettük a társadalmi vállalásainkat, amelyben szerepelt a Rudolf liget tisztítási művelete, a Halászi úti fák vadhajtásainak metszése, a gyermekek átmeneti otthonába a tavaszi fák metszése, a magaságyás rendbe tétele.

Fő téma a Termény- és virágkiállításra készülődés volt a megbeszélés alkalmával, tekintettel arra, hogy az aszály nagyon megváltoztatta a házikertek veteményeinek érését a gyümölcsfák előbb fordultak termőre és következett be az érés. Igaz a termények egy részét télire már eltettük, befőztük, de a kiállításhoz lesz belőle szervírozva.

Nagyméretű virágok szállításának megszervezése fontos feladat számunkra, mert több kertbarát portáról kell elszállítani a művelődési ház aulájába, oly módon, hogy ne sérüljenek meg. Ebben a műveletben jeleskednek az évek óta aktívan dolgozó kertbarátaink.

Nagyméretű virágot ajánlott fel: Hársfalviné Anikó, Höckné Ildikó, Jáni Kati, Vecsei Mária, Bordács Józsefné. A kiállításra jelentkező kertbarátok száma 22 fő és ehhez társulnak az óvodások. Sajnos kevés óvoda vállal kertészkedést a gyermekekkel, viszont az iskolák közül senkinek nincs veteményes mintakertje, csak a sportpályával dicsekednek.

Szerencsére vannak támogatóink, akik nem csak anyagiakban, hanem ajándéktárgyakat is felajánlanak, melyet a záráskor sorsolunk ki a megjelenteknek.

Termény – és virágkiállítás megnyitása alkalmával sor kerül a legszebb konyhakertek mozgalomba benevezett tulajdonosok értékelésére és jutalmazására, amelyet városunk polgármestere ad át. Az országos mozgalomba 14 kertbarát jelentkezett, rajtuk kívül 4 nem kertbarát nevezett, aki vállalta a megmérettetést.

A támogatóink által rendelkezésre bocsájtott anyagiak egy részét felhasználjuk jutalmazásra, Közös megbeszélés alkalmával vacsora elfogyasztását követően utólagos értékelésre fordítunk időt, hogy a következő 23-dik kiállításunkra jobban fel tudjunk készülni.

A vezetőségi összejövetelen – több kertbarátunk kérésére – szálkamentes gombócos halászlevet készítettem, amelyet immár 30 éve főzök a családom számára nagy megelégedéssel.

Jáni Lajos elnök

 

Forrás:https://civilszemlemovar.hu/vezetosegi-ertekezlet-a-kertbaratoknal/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük