Települési hírek

Abony – Magyarország Legszebb Konyhakertjei

Augusztus 3-án az Abonyi Vágta keretében adták át ünnepélyes keretek közt a díjakat a Parkerdőben. Sok szeretettel gratulálunk mindenkinek és kívánunk további jó kertészkedést!
Az alábbiakban a rendezvényen elhangzott beszéd egy része, valamint a díjazottak nevei olvashatók.
…. Felkérem a díjak átadására a zsűri tagjait:
Bene Lászlót, a Somogyi Imre Kertbarát Kör elnökét,
A zsűri harmadik tagja Mádi Zsolt, abonyi mezőgazdász, növényvédelmi szaktanácsadó ma nem tud itt lenni a díjátadón, de minden díjazottnak gratulál. Üzeni, hogy a kertbejárás során rengeteg új és eredményes kertet tekinthetett meg. Örül, hogy a tavalyi indulok közül többen megfogadták tanácsait, így idén még pompásabb, bőven termő kertjük lett.
Tóthné Somodi Ildikót, a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola főigazgató helyettesét,
valamint Csanádi Csabát, az Abonyi Városfejlesztő Kft. ügyvezetőjét.
A pályázat nem lett volna sikeres támogatóink nélkül. Szeretnénk köszönetet mondani az AgroPont Kertészeti Szaküzlet és Kisáruház tulajdonosainak, Csernus Györgynek és Csernus Gábornak. Felkérem Csernus Gábort, hogy segítsen a díjak átadásában.
Köszönettel tartozunk a Barkács és Kertész Centrum tulajdonosának Varga Attilának. Felkérem Attila édesanyját Varga Sándornét segítsen a díjátadásban.
Köszönjük Abony Város Önkormányzatának a felajánlott díjakat.
Idén 16 pályázat érkezett, amiből 11 jelentkező most előszőr adta be adatlapját és mutatta meg gyönyörű kertjét. Úgy gondoljuk ez hatalmas öröm és büszkeség, hiszen egyre népszerűbb lesz a verseny és újabbnál-újabb nevezők is részt vesznek.
Intézmény kategóriában
2. helyezett lett az Abonyi Szivárvány Óvoda és Bölcsőde. Díja az oklevél mellett egy ajándékutalvány a Barkács- és Kertész Centrum felajánlása. A díjat átveszi Feketéné Kalász Rita óvónő. Büszkék vagyunk, hogy városunkban egy ilyen csodás ÖKO ovi működik.
A kategória győztese a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészet Iskola. Díja az oklevél mellett ajándékutalvány az AGROPONT felajánlása.
Az iskola fő szempontja a gyermekek környezettudatos nevelése. További sok sikert kívánunk az ÖKO iskolának.
Normál kategóriában
3. helyezést ért el Végvári József, akinek díja az oklevél mellett ajándékutalvány az AGROPONT felajánlásával. Józsi bácsi a máktermesztés királya. Hozzá mindig öröm betérni, gondozott kert és vidámság fogad.
Megosztott 2. helyezést ért Földi Józsefné, akiknek a díja az oklevél mellett egy ajándékutalvány a Barkács Centrum felajánlásából. Ica nénihez mindig öröm betérni. Rendezett kertje szemet gyönyörködtető. Szintén 2. helyezett Fazekas Tamás, akiknek a díja az oklevél mellett egy ajándékutalvány a Barkács Centrum felajánlásából. Tamás családjával együtt műveli kertjüket. Felesége, 3 gyermekük és a nagyszülők is kiveszik a részüket. A szorgos kezek munkája példaértékű kertet teremtett.
Megosztott 1. helyet ért el Kaló István, akinek díja az oklevél mellett egy Ft értékű ajándékutalvány az AGROPONT felajánlásából. Bár István mindig szerény mikor a kertről beszél, elmondhatjuk, hogy egy csodás ÖKO kert az övé. Továbbá 1. helyezést szerzett Óré-Tóth Vivien és férje Tóth Tamás, a díj az oklevél mellett egy ajándékutalvány a Barkács Centrumtól. A fiatal pár nemrég született kisfiúk mellett is nagy odaadással művelik kertjüket.
Különdíjat ért el gyümölcsösével Németh György, akinek díja az oklevél mellett ajándékutalvány a Barkács és Kertész Centrumtól. Kertjében roskadásig telt gyümölcsfák sorakoznak, ízletes, zamatos termésekkel.
Különdíjat ért el Marik Ágnes, akinek díja az oklevél mellett egy ajándékutalvány a Barkács és Kertész Centrumtól. Ágnes kislányával Pankával műveli kettecskén kertjüket. A zöldségek meghálálják az apró kezek gondozását, hiszen akkorára nőttek, mint a kis Panka.
Kiss Tibor díja az oklevél mellett egy ajándékutalvány a Barkács és Kertész Centrum felajánlásából. A gondos gazda a Somogyi Imre Kertbarát Kör tagja, kinek kertjében roskadásig telt gyümölcsfák és hatalmas zöldségek sorakoznak.
Molnár Judit díja az oklevél mellett egy ajándékutalvány a Bakos-Debreczeni Virág és Palánta Kertészet felajánlásából. Juditnak nagy segítsége fia Csaba, aki a görögdinnye termesztésben ért el sikert.
Oklevélben és polgármesteri díjban részesül Füleki Antal, aki unokájával Milánnal és lányával Dórival műveli kertjét. A kert a család minden szükségletét ellátja, közös munkájukat a kert sok gyümölccsel és zöldséggel hálálja meg. Oklevélben és polgármesteri díjban részesül Halász István, aki életkorát meghazudtolóan műveli kertjét.
Mini kategóriában
3. helyezést ért el Urbán-Varga Judit, akinek díja az oklevél mellett ajándékutalvány a Barkács Centrum felajánlásából. Judit férjével Zoltánnal és kisfiúkkal Zolikával művelik kertjüket. A kis Rozina is hamarosan csatlakozik a családi kertészkedéshez. Judit minden megtermelt zöldséget és gyümölcsöt felhasznál. Lekvárjai és szörpjei nagy sikert aratnak.
2. helyezést ért el Vörös Viktor, akinek díja oklevél mellett ajándékutalvány a Barkács Centrum felajánlásából. Igazi kis zöld oázist alakított ki. Kertje különlegessége a batáta.
Mini kategória idei győztese, Konkoly János, akinek díja oklevél mellett ajándékutalvány a Barkács Centrum felajánlásából. A több mint 80 féle különleges és ritka fenyő között bújik meg apró konyhakertje, melyekben megtalálható a legritkább szőlő is.
További okleveleket kaptak:
A zsűri tagjainak: Bene László, Tóthné Somodi Ildikó.
Támogatóknak: AgroPont Kertészeti Szaküzlet, Barkács és Kertész Centrum, Bakos-Debreczeni Virág és Palánta Kertészet.
Segítő és fotós: Lőrinczy Veronika.
Koordinátor: Neumann Fruzsina.
Köszönjük az idei indulóknak, hogy megmutatták Abonyban igenis vannak „legszebb konyhakertek”.
Reméljük jövőre még többen kedvet kapnak a konyhakert műveléséhez és neveznek a versenyre!

Kertszemlék:

Mini kategória:

Konkoly János: https://www.facebook.com/share/p/CwThzyUp2yeHWZmL/
Vörös Viktor: https://www.facebook.com/share/p/uvyLLKYUz8GygTRn/
Urbán-Varga Judit: https://www.facebook.com/share/p/f4XFGZwBXcyZ43sr/

Normál kategória:

Fazekas Tamás: https://www.facebook.com/share/p/vWHgh3b7tcRkdb79/
Füleki Antal: https://www.facebook.com/share/p/kKdKXww3K87FMKy7/
Halász István: https://www.facebook.com/share/p/BgTtezMKVRcmhivX/
Kaló István: https://www.facebook.com/share/p/TD1SToSbUQszWK5G/
Kiss Tibor: https://www.facebook.com/share/p/dtjYPxcN4rGaBFXP/
Marik Ágnes: https://www.facebook.com/share/p/MFMuT6pdnPiofbRN/
Molnár Judit: https://www.facebook.com/share/p/KNfNgY2NDHCoNxnK/
Németh György: https://www.facebook.com/share/p/xDDnkqUCq16tAwmp/
Földi Józsefné: https://www.facebook.com/share/p/Py9xUHqgKPWbkoCi/
Óré-Tóth Vivien: https://www.facebook.com/share/p/3gMLbo7vSh1xmuHn/
Végvári József: https://www.facebook.com/share/p/kcv7JgVwDipsd4Fm/

Közösségi kategória:

Gyulai Iskola: https://www.facebook.com/share/p/gUFnmUcNZrsiicj6/
Szivárvány Óvoda: https://www.facebook.com/share/p/aspDrtVksZchfqp7/

Forrás:https://www.facebook.com/share/p/RyFjAoq1DXW8Cb1U/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük